Elliott 770 Blog

Hírek, beszámolók az Elliott 770 osztály életéből

Balatonföldvár OD 2021 – címszavakban

2021.06.29. | fulei | Beszámolók

A nagyon szakmai összefoglalót az írástudókra hagyom, de azért címszavakban, kronológia sorrendben felvillantom az elmúlt hétvégét.

Péntek 17:30h: hajótranszfer Füred-Földvár/2 sör, genakker. 19:00h kikötés, Földvár. Igyunk egy hideget. Zúzó érkez, mint Anulu. Család, merre? Fastcall. Mingyá jönnek. Gyros, fröccs, front, Mordor, eső. Jégeső. Irány a szállás. Közben elázás.

Szombat 9:00h hajónál. Marci? Sehol. Késik. Bernát a köveken. Gatto bejön. Mi van itt? Motor berúg, vitorlák fel. Fúj. Nagyon fúj. 15-20 csomó alap.

Rajt. Osztálykapitánynak tisztelettel jelentem az osztály rajtlétszáma 3 hajó, és a távcső a tengerben. 3 hajó??? Mi az, hogy jelentem? Warum? Why? Pourquoi?

„Távcső nélkül is látom”, hogy ez csak 3 hajó. Többiek? Isa Pur érkez, Isa Pur érkez. Mindegy, menjünk. 1-es reff, első kreuz, majd pillangó, második kreuz, genakker fel. Genakker? Kérdem: Miért, Parancsnok? Mert ráérünk, miért, mit csináljunk? 😀 Befutó 2. helyen. Jókat megyünk (2-1-2). Meglepően. Reff ki. Negyedik futam (5) dobó. Már kettőkor a parton, valszleg vezetünk. Juhúúúú! Pegazus is haváriázott, azért ment vissza. Vontán. Francba. 🙁 Spari, sör-fröccs. Család? Megvannak. Többi család? Nemsokára jön. Jó hangulat, fröccs, grill, halkolbász, tarja, coleslaw, gyerekek bandáznak, peca, naphal, sügér, szeddkiahorgotlécci, gofri.

Van itt nagyapa (is), Bíró-féle. Megjön a mankós (is) („Hozzátok a bénát!”). Jó hangulat. Irány Ervin. Impozáns nyaraló. „Szia Uram! Mennyit engedsz a feléből?” 😀 Szíves vendéglátás. Hibiszkusz és kamillateázás, sajttálak majd’ éjfélig. 😉 Nem köllött volna. Azért köszönjük Ervin! Olaszok nyertek közben a háttérben.

Vasárnap: k. meleg a szálláson, szélcsend. Reggeli, Fapuma, szélcsend. Meleg van. K. meleg. Il Gatto-sok betolnak 3 Unicumot a Spari büfében, biztos, ami biztos. Béci mondja: „Megyünk ki!” Nem hiányzott. Legalább fürdünk a termálvízben. Szelet nem ígértek. Hopp egyszercsak kellemes D-DNY-i érkez, mint Anulu Tuslu. Narancslobogó fel, fürdőgatya le. Rajt. Jó rajt. Élesek vagyunk. Meglepően. Jó a sebesség is. Meglepően. Első-második helyen ügetünk. Part-y rátol a terelőre, hosszú az ereszték is, hogy az a @#&***~ˇ^ (hosszú sípolás), fennakadunk. P.csába. Óvás. Bár elismerik. Rajtunk nem segít. Utolsó hely.

Uccsó futam, jó rajt. Parádés időjárás. Második hely. Számolás fejben. Nem megy, nem vagyunk mi pincérek. Talán pontegyezőség az első 3 helyen…?? Mindegy. Jogorvoslat tervben. Irány a part. Szorosan bár, de megnyertük. Megdolgoztunk érte. Körbeverés volt. Kár a Pegazusért, sajnáljuk, beleszólhatott volna a játékba.

Hétvége kimaxolva. Jó idő, izgalmak, sajnos haváriák, jó catering. Családi buli. Soha rosszabbat!

Csak az nem értem én: HogymiértnemlehetmégmindigkártyávalfizetniaSpariban?????

Irány hazafelé, genakker fel, tűz Csucsu!

  1. Nomád
  2. Part-y
  3. Il Gatto

Gratula mindenkinek, aki végigcsinálta!

Eredmények itt.